Kaj je virtualna darilna kartica Lutkovno gledališče Maribor?
Darilna kartica Lutkovno gledališče Maribor je po svojem načinu delovanja predplačniška kartica oziroma kartica dobroimetja. To torej ni kreditna ali debetna kartica, ki bi bila vezana na vaš bančni račun. Prav tako ta kartica ni vezana na vašo zaposlitev, prihodke, status in podobno. Za nakupe vstopnic boste vi, ali pa tisti, ki mu boste predplačniško kartico podarili oziroma zaupali, lahko zapravili samo toliko denarja, kolikor vam dopušča višina vašega dobroimetja. Takšen način delovanja vam zagotavlja popoln nadzor nad porabo vašega denarja na dobroimetju, po drugi strani pa vam spletne nakupe celo olajša in poenostavi. Kupovanje preko spleta namreč postavlja pri plačevanju s kreditnimi in plačilnimi karticami pred končne uporabnike vse več varnostnih zahtev in omejitev (na primer uporaba elektronskega ključa za generiranje potrditvenih kod), saj skušajo banke s takšnimi ukrepi preprečiti oziroma omejiti zlorabe.

Kako pridobite darilno kartico Lutkovnega gledališča Maribor?
Zelo preprosto. Registrirajte se na spletnem portalu https://lg-mb.mojekarte.si/si/prijavite-se.html, zatem pa na enega od omogočenih načinov – na primer preko vaše spletne banke - naložite na vaš virtualni spletni račun poljubni znesek denarja. Prvi nakup boste lahko opravili naposredno po vplačilu dobroimetja. Ob nakupu darilne kartice prejmete številko vaše kartice in PIN za dostop do vašega dobroimetja. Spletni servis vam omogoča, da PIN lahko kadarkoli zamenjate.

Kako napolnite darilno kartico?
Za polnjenje darilne kartice greste v moj račun in na desni strani kliknite kartica dobroimetja. Vpišite številko vaše kartice in vašo PIN kodo nato se prijavite in napolnite kartico s poljubnim zneskom.

Kako kupujete z darilno kartico Lutkovnega gledališča Maribor?
Nakup je hiter, varen in enostaven. Prijavite se na spletni portal in izberite želen artikel oziroma vstopnico/abonma. Na strani za plačevanje nakupa izberite možnost 'Kartica dobroimetja' in to je vse. Prav tako je koriščenje darilne kartice mogoče fizično na prodajnem mestu, za kar potrebujete samo številko darilne kartice oziroma vašo virtualno kartico, opremljeno s pripadajočo kodo.

Kaj pa varnost?
Vaše dobroimetje na vašem spletnem računu je povsem varno, do njega pa lahko dostopate in ga koristite le vi ter vsi tisti, ki ste jim zaupali PIN za dostop do vašega spletnega računa. Aktualno stanje vašega dobroimetja ter kronologijo njegove porabe lahko v vsakem trenutku preverite preko spletne storitve.

Oblika darilne kartice
Darilna kartica Lutkovnega gledališča Maribor, kupljena preko spleta je v virtualni (digitalni) obliki.

Splošni pogoji uporabe darilne kartice
Darilna kartica Lutkovnega gledališča Maribor (darilna kartica, kartica dobroimetja) se izdaja v virtualni obliki. Uporabniki lahko na kartico naložijo poljubno vrednost dobroimetja (10.00, 30.00 ali 50.00 EUR), ki jo lahko koristijo za vse nakupe na spletnem portalu https://lg-mb.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html, kot tudi fizično na blagajni. Stanje na kartici lahko uporabnik preveri v svojem računu. Veljavnost darilne kartice je eno leto od zadnje uporabe (polnjenja ali uporabe za plačilo). V primeru, da darilna kartica ni bila uporabljena 1 leto, dobroimetje na kartici poteče. Za izgubljene ali ukradene kartice ne vračamo dobroimetja. Vrednost dobroimetja ni možno zamenjati za izplačilo gotovine.